Camilla Hamid öppnar café

Kak och bakmästaren Camilla Hamid ska öppna ett helt eget café – Sweets by Camilla – som öppnar i oktober. 

REKLAM FÖR MITT EGET CAFÉ @sweetsbycamilla ?? Förstår ni att jag snart kommer kunna servera er fika i verkliga livet?! Vi ska bara renovera och finslipa på recepten sen är vi redo att ta emot er. Har så mycket känslor i kroppen nu att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv men följ @sweetsbycamilla för att hänga med på hela resan, se tjuvkik på allt gott vi kommer bjuda på och mycket mer! KRAM och tack för att ni finns. Utan er hade detta aldrig varit möjligt ❤️ // Camilla Hadid

Frågan är väl om Camilla själv kommer stå bakom disken på fiket eller om hon mer står för koncept, recept och utformning?
Kompisar och kollegor är uteslutande positiva och skickar massor av pepp och gratulationer.
Som den hobbybakare jag är så kommer jag givetvis besöka ”Sweets by Camilla”, för att ÄNTLIGEN kunna få provsmaka alla mumsiga saker jag sett Camilla publicera genom åren.

Camilla Hamid borde slå sig ihop med ”Java Whiskers”!
DET skulle vara ett vinnande koncept av rang. Camilla Hamids bakverk och katter. Massor av katter.
You had me at hello!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den där Linda kan var en av dem mest oförskämda kreatörer jag någonsin har stött på SoMe! Hon svarar aldrig på frågor från sina följare. Nu passade hon på att gratta Camilla för att få synas inte för att hon är genuint glad för hennes skull.

    Svara

      Haha låter som att det är hon och Leila Lindholm då.

      Svara

        Äter Karl Dyall och Josefine sina kantareller råa?????

        Varför?

        Och någon som vet om de redan har ett barn ihop?

        Svara

          Ja, dom har en son.

          Svara

          Får man inte äta råa kantareller?

          Svara

            Såklart men jag har aldrig sett det på smörgås förut.

            Raw-Food kanske är deras grej.

            Svara

    Det blev väl lite som ett fel där, vad vi kommer bjuda på…. Nej man kommer inte bli bjuden på något. Det kommer säkert kosta skjortan och byxorna.

    Svara

      Ungefär lika fel som din meningsbyggnad. Du får jobba på det så får Camilla jobba på att ta betalt.

      Svara

        Lilla solstråle, jag skrev så med flit. Det är lite så vi pratar här 😉

        Svara

      Som Roy Fares, priserna på hans café är helt galna, tycker då jag

      Svara

        Tappade respekten för honom efter drogerna

        Svara

        Helt galna priser på Roy’s 🙁 dock ska jag minsann unna mig något gott där ifrån någon dag !

        Svara

    OT men Pontus Rasmusson tycks vara igång igen med att lura barn på pengar, nu med NPC-lives på tiktok. Går det verkligen inte att stoppa honom (och hans föräldrar) en gång för alla…

    https://twitter.com/WilliamHuhta?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

    Svara

      Scrollla ner lite på twittersidan oj men X så ser ni.

      Svara

    Gillar Camillas recept men man kan minska väldigt mycket på sockret och det är fortfarande gott. Hon använder mängder med socker

    Svara

      Minska på sockret?!? Är du galen???

      Älskar hennes recept. Fika ska vara sött, annars kan man ta en macka!

      Svara

        Sa jag att det inte ska vara sött? Jag älskar sött men det blir lika sött även om jag minskar på sockret i hennes recept för hon överanvänder socker

        Svara

          Ja, håller med! Minskar alltid på sockret när jag använder hennes recept.
          Inte för att det ska bli nyttigare på något sätt men för att framhäva de andra smakerna också

          Svara

      Ja hon och In Alice Kitchen är extrema med sockret.

      Svara

        Det är därför de är så goda ?

        Svara

          Jag gillar sött men blir ganska platt smak när det är typ en supersöt kladdkaka med frosties och strössel på toppen. Blir nästan lite bedövad av smaken.

          Svara

            Nej det blir ännu bättre bara!

            Jag har en tumregel i livet och det är att aldrig lita på folk som tycker att fika kan bli för sött. Än så länge har ingen gett mig anledning att göra undantag från den regeln.

            Svara

              Och jag tycker folk som är så söttokiga saknar förmågan att känna av eller uppskatta fulla smaker.

              Svara

                Jag tar det ett steg längre och anser de vara förvuxna barn med oförmåga att känna och uppskatta fylligare eller mer komplexa smaker.

                Svara

                  Om inte annat så är det alltid lika roligt att reta antisockrare ?

                  Svara

                  Låt barnasinnet finnas kvar! Man kan vara vuxen på så många andra sätt och livet blir roligare om man inte tar allt så allvarligt hela tiden.

                  Svara

                Som sagt, ingen har motbevisat mig ännu ??‍♀️

                Svara

                Haha ”men duuurå?!?”?

                Svara

              Haha jooo men det kan bli för sött? tycker det blir så äckligt på tungan med för mycket sött. Typ nu, åt två stycken Corny precis och det liksom kryper i smaklökarna. Samma efter godis och typ Coca Cola?

              Svara

            Håller helt med. Gillar choklad & godis (när det är blandat, sött, salt osv)kanelbullar och semlor (absolut godaste som finns!) men när det liksom är sockerlager på sockerlager tycker jag oxå det helt tappar sin lockelse för mig.

            Svara

              Söta smaker ska vara matchade med tillräckligt mycket fett! Det är vad det handlar om för mig. Som choklad. Eller semlor för den delen.

              Enbart sött, typ karameller, är inte gott.

              Ingen nyttighetsgrej. Jag bakar chokadbollar med halva sockret och extra kakao, men sen äter jag ju upp hela satsen på en eftermiddag. Knappast hälsokur.

              Svara

                Halva sockret och extra kakao? Varför ens baka chokladbollar då??

                Svara

                  Kanske för att det blir gott ändå, utan att få i sig onödigt mycket socker?

                  Svara

                    ? ja, så varför göra chokladbollar då?

                    Svara

                      För att det är gott och hon ville göra chokladbollar, som hon ju sa. Vad är det du inte fattar? Nog får man göra chokladbollar enligt vilket recept man vill.

                      För att det är goda CHOKLADbollar som man vill ska va en djupt chokladig smak. Inte vara smaka socker med en hint av choklad.

                      Vad arg du blir. Ta en matsked socker så går det över.

                Precis! Jag gör AXA:s chokladbollar men tar 1/2 dl socker istället för 1 dl. Det smakar sött ändå.

                Svara

          Ett bra bakverk smakar inte bara sött, utan har ett djup och en bra balans mellan olika smaker.

          Svara

            Håller med. Det kan inte vara sött på sött på sött. Det blir som att tugga på en sockerbit och jag tycker inte att det är särskilt gott. Själv tycker jag om sött och syrligt tillsammans.

            Svara

              Jag gillar dig i övrigt henrietta men du låter som min kusin, hon tycker att lingonsylt är en efterrätt ?

              Svara

                Jag jobbade på äldreboende där de kunde servera lingonsylt med mjölk eller äpplemos med mjölk till efterrätt. Och då inte extra god hemmagjord utan de kom i samma burkar som vi hade till maten/gröten ?

                Efterrätt ska ju vara typ paj eller glass eller nåt annat sött o gött, inte nåt man äter till vanlig mat. Tycker jag.

                Svara

                  Bästa desserten är ju ostar. <3

                  Svara

                  Men många äldre människor åt det förr så dom längtar efter det nu också.

                  Svara

                    Då åt de hemmagjord knappast fabriksgjord på burk!

                    Svara

            Brinken bakar är väldigt bra på balansen mellan sötma och andra smaker i sina recept.

            Svara

        Men är det verkligen någon som bakar hennes recept?

        De är så överdrivna, typ kolla in den här creme cheese cookie dough chokladbollskletskladdkakan med gudomlig kolasås ????

        ?

        Svara

        Inalicekitchen lägger ju mest ut andras kakor och låtsas att de är hennes recept så vissa kanske är direkt från Camilla…

        Svara

      Skriv egna recept istället då om du inte gillar Camillas

      Svara

        Nej jag använder hennes och minskar på sockret

        Svara

          Det är ohyggligt mycket socker i hennes recept, överdrivet mycket. Men så blir det nog när man är sponsrad av sockerbolaget.

          Svara

      Ja, hon är duktig men hennes recept är alldeles för sötsliskiga för mig med. Tycker de ofta saknar balans.

      Svara

        Det är för hon tar inspo ifrån recept ifrån USA. Där har alla ”vanliga” kakrecept minst 1- 11/2cup (≈2.5-3.5dl) socker oftast mer.

        Svara

    Hoppas på faktiska bakverk och inte bara massa bullar för 60 kr, för det finns redan på 10000 olika caféer i Stockholm.

    Svara

    Vaaaaaaaad ääääääääär deeeeeeet häääääääär meeeeeeed aaaaaaaatt skrivvvvvva såhärrrrrr?

    Svara

      Ja?

      Svara

        Vaddå ja?

        Svara

      Vad ääär det hääär för himlaaaa sääätt vaaa?

      Referens till transan i mangan One Piece.

      Svara

    Varje gång jag bakar något av hennes recept blir jag helt överväldigad över hur gott det är! ja hon har mer socker och mer smör (och ofta sirap!) men äter hellre en kaka som är det godaste någonsin än wannabe ”nyttiga” bakverk!

    Svara

      Det behöver inte vara ”nyttigt” bara för man minskar på sockret. Man kan ha 3dl istället för 5 dl, det smakar likadant ändå

      Svara

      Verkligen! Och nej, det smakar aldrig samma som alla sockerhatare påstår.

      Svara

        Är skillnad på att minska sockret nån dl än att baka på dadlar och nicks

        Svara

        Är ingen sockerhatare. Äter lagom söta bakverk, men äter mycket och ofta. Blir vagt illamående plus tycker supersött är en tråkig smak. För mig har det nog kommit med åldern?

        Svara

          Jag äter också lagom söta bakverk. Tex de Camilla Hamid har recept på.

          Jag vet inte om det kommer med åldern. Kanske. Jag är 39 så väntar än. I övrigt gillar jag fylliga viner, lagrade ostar, men bakverk ska vara sött, annars får det vara ?

          Svara

            Men vad är det golk inte förstår?
            Det blir sött ändå. Man tar ju inte bort allt socker.

            Svara

    Så himla roligt! Kul att någon gör något utanför de vanliga ”influencer-ramarna”. Jag tycker verkligen Camilla är toppen!

    Svara

    Vilket tråkigt namn!

    Svara

      Fast vad har hennes ”story” med namnet att göra?!

      Såååå o-originellt att döpa ett företag till ”X by Y”. Så ja har förslag på bättre namn

      Sweet Camilla
      Camilla’s sweets

      Bägge dessa hade ju varit bättre

      Svara

      Osmaklig och mycket märklig kommentar.

      Svara

      Ursäkta?

      Svara

      Camilla, varför får den här kommentaren med rasistiska anspel finnas kvar?
      Du har svarat på en annan kommentar senare än den inkommit

      Svara

        Vad är rasistiskt?

        Svara

      Bulle af Babbe ?

      Svara

      Vad försöker du ens göra, 20:58?

      Svara

    Katter?

    Svara

    Hennes recept på kanelbullar är det bästa ? bakade de till ett dop bl.a och fick så mycket beröm!

    Svara

    Vad kul att hon vågar följa sin dröm och starta ett café! Var tror ni att caféet kommer att ligga? I centrala Stockholm eller något köpcentrum?

    Svara

      Kista Galleria alt. Skärholmen Centrum.
      Skoja, jo, tror att det blir stan tyvärr.

      Svara

        Tyvärr? De flesta skulle nog föredra en central plats. Inte lika mycket köpstarka lattemammor i orten ”tyvärr”.

        Svara

          Tror Camilla har väldigt många fans ute i förorten. Vet flera tjejer med slöja som är väldigt stolta över att både Camilla Hamid och Zeina blivit kända ”trots” att de har slöja. Så skulle Camilla öppna i Skärholmen hade hon garanterat haft massor av kunder!

          Svara

            Kan säga på rak arm att jag absolut hade gått in och fikat om cafét öppnade i orten. I stan? Aldrig!
            Tänker inte betala 100 kr i trängselskatt, 250 för parkering, 50 för bensin och 150 för en bulle och latte.
            Sen massa trafik, rödljus var 5 m, cyklister som verkar hoppa hage med döden och allmänt drygt folk.

            Tacka vettja orten. Ingen trängselskatt, inga p-avgifter, billig mat och så kan man gå runt i mjukis utan att känna sig exkluderad. Kan få en kebabrulle+dricka+kaffe+tårtbit+bensin för priset av endast parkeringsavgiften i stan. Men byggnaderna är fula.

            Svara

              Man måste ju inte prompt åka bil överallt ?Samt att det finns gott med folk i innerstan också, och framförallt mer inhemsk turism än i orten. Så tror överlag att hon har chans att locka mer kunder i stan.

              Svara

                40 kr enkelväg..

                Svara

                  Fortfarande billigare än att ta bilen.

                  Testa köpa ett månadskort.

                  Svara

              Finns iofs tunnelbana, pendeltåg och bussar…

              Svara

              Bara tanken att ta bilen in till stan, visar på att man inte är så smart.

              Svara

          Nu får du faktiskt anstränga dig lite och komma på något lite fyndigare uttryck än ”lattemammor”. Latte är väl under närmaste utrotningshotat nu för tiden, särskilt i Stockholms innerstad?

          Svara

            Precis. Ingen dricker latte längre.

            Svara

              Hahahaha…

              Svara

      Zoomar man in på bilden ser man att det står ”Wi-Fi- lösenord: Torsgatan 31”. Så mest troligen öppnar det på torsgatan, uppe i Vasastan ?

      Svara

        Du är BÄST! Var såååå nyfiken ?

        Svara

        Torsgatan 31 ligger precis vid Sankt Eriksplan. Drevs ett kafé i lokalen tidigare, som aldrig riktigt flög, så hoppas det går bättre för Camilla.

        Svara

    Varför ”by Camilla”, bara Sweets hade väl räckt? Väldigt mkt ögonfranssalong på mindre ort över att lägga till det. Med det sagt, kul idé, kommer gå dit!

    Svara

      Du tror inte att det är meningen att man ska veta att det just är Cammillas fik?

      Svara

        Alla vet att Mr Cake är Roy Fares fik

        Svara

          Fast nej, verkligen inte.

          Svara

    OT; När My M lägger ut länkar om och om igen för mys-blommor ( till och men interflora ) är det då inte reklam och ska reklammarkeras??

    Svara

      till och med…

      Svara

      Det stämmer!

      Svara

      Samma sak med Josefin Dahlbergs eviga tjat om sin body and soulcare och kristallbutik

      Svara

    Gabriella joss ska åka på resa två gånger detta år och lämna minstingen hemma hon skriver på bloggen att hon skulle bli galen om inte kunde få så mycket egentid och sen säger hon att hon älskar att ha barnen varann vecka så hon är redan borta från sina andra barn så mycket och vill lämna minstingen så mycket som det går. De verkar som att hon har barn bara för att….

    Svara

      Har märkt att jag bara blir stressad över att läsa hennes blogg. Den är så tråkig så klockorna stannar. Bara konsumtion, bilder på hennes rumpa, tuttar och bebis och samma sak varje dag, träning och smoothies. Har slutat läsa bara därför.

      Svara

      Förstår mig inte på hennes prat om vem som ”har” bäbisen. Som att det är ett jobbigt ansvar och antingen ”har” man bäbisen eller så har man egentid. Man umgås väl den mesta tiden som familj? eller gör andra också så att det hela tiden är uttalat vems ansvar barnen är just nu?
      Låter otroligt tråkigt och omysigt tycker jag! Hur stort behov av egentid har folk?

      Svara

        Fattar inte heller. Uttjatat faktum men barnen är bara små en gång och växer upp så fort. Varför denna stress att vara ensam så mkt som möjligt? Det hinner man sen, var så säker. Det är som att framtiden inte existerar för vissa.

        Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *