Oliver Ingrossos slickeri i Nyhetsmorgon

Oliver Ingrosso är ny ”huskock” i Nyhetsmorgon, där han kommer laga mat att bjuda programledare och gäster på. 
Dock gjorde han en sak medan han lagade mat som många tittare reagerat på.
Han slickade nämligen mat från fingrarna, som han sedan fortsatte plocka i maten med.
Det är kanske inte den hygienen man vill se hos en kock, och jag tänker spontant att ”om han gör det där i direktsänd tv, vad gör han då i köket när ingen ser?”
Kanske inte toppenbra reklam för den egna restaurangen ”Olli”.

Och nej, man kan inte jämföra vad man själv kanske gör hemma i det egna köket, med en professionell kock som lagar mat på bästa sändningstid i direktsändning. ??‍?

Så tycker jag, vad tycker du? 

 

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så länge han inte slickade på programledarnas fingrar är det ok.

    Svara

      El någon annanstans? Min gubbe har jobbat inom restaurangbranschen och berättat hur snuskigt det kan gå till, äter nästan aldrig ute längre. Kom ihåg ngn mattävling, en snubbe slickade på fingrarna flera ggr, Micha sa bestämt att det här går inte för sig. Du går inte vidare. Skulle jag dessutom få ett hårstrå i maten skulle jag skicka ut den, inte fortsätta äta som ngn annan skrev. Men alla är ju olika, var väl ngn som fick ett plåster i burgaren på ngt snabbhak också?

      Svara

      Nja inte okej att slicka på fingrarna och sen ta i mat som andra ska äta av, om han nu gjorde det, har ej sett det. Att han är där som kock för andra gången, en Wahlgren, klart han får komma dit som kock jag menar TV4as svärmeri för alla Wahlgrens (Ingrossos) är så tydlig och uppenbar. Så som flera av dem på tv4 superhyllat Bianca som Tilde t.ex. som vid flera tillfällen lagt fram Bianca som någon i klass med Beyonce och försvarat henne vid flera tillfällen med hög röst i Efter fem – får hon betalt månntro eller räcker det med att Bianca säger att Tilde är Sveriges vackraste? Ingrossos superhyllar varandra också, lite överdrivet.

      Svara

        Nu ska Tilde ta över Agnetas nyårskarameller också. Hon måste vara väldigt populär av cheferna. Vilken dj-a skitkanal 4an blivit f ö. Vilka får gå med nedskärningarna tror ni, Lindmarker fick ju dojjan nyss iaf. Strömstedt borde bli nästa.

        Svara

      Eller rumpa. Sorry kunde inte låta bli.

      Svara

    Lika olagligt som att dubbel-dippa i sås! ?‍??

    Svara

      dvs inte olagligt alls med andra ord

      Svara

        Det var skrivet med glimten i ögat och är väl lite av en oskriven regel (hos många, inte alla). Ber om ursäkt om du tog illa upp, var inte meningen att det skulle vara otrevligt på något sätt.

        Svara

          haha nej jag tog inte illa upp, du ska nog läsa mitt svar med samma glimt i ögat som du skrev ditt. Men jag skriver från dator och har inga skämtsamma emojis att klistra in.

          Svara

            Tips: Windowsknappen + ”.” Så får du upp emojis på datorn (om du har Windows såklart ?).

            Svara

      Men när man tar alldeles för lite dipp för hela chipset och måste in igen då?

      Svara

        Då får du skylla dig själv? Alt tar du ett nytt chips och tar mkt dip på det och delar med dig till det andra chipset.

        Svara

        Vill du dubbeldippa, vänd på chipset ?

        Svara

          Sånt här är så intressant vad vi tycker är äckligt och inte. Fingrar i munnen/dubbeldippa är lika med snusk, men hångla/ligga med en random går bra. Vända på chipset känns ok, fast man har otroligt mycket fler bakterier på fingrarna än i munnen ???

          Svara

            Haha verkligen! Bakterierna man har på handen åker ju ner i dippen när man vänder chipset

            Svara

            Fast med randomhångel är det ju två pers som vet om det. Dubbeldippare eller annat drabbar ju fler.

            Svara

              Kan ju även tycka att det är trevligare att hångla än att äta chips med dubbeldippare?

              Svara

    Lite skit rensar magen.

    Svara

      Men en proffsig kock, gör inte så.

      Svara

        Han är ingen proffskock

        Svara

    Jag tycker helt ärligt att både hans och ”recept” och han är tråka. Recepten som publiceras efter innehåller nämligen inga mått eftersom hans filosofi bygger på att laga mat med känsla ?

    Svara

    Väldigt lätt hänt. Jag jobbar i kök och när jag ska provsmaka t ex soppa då kan jag sätta ner skeden igen av misstag som jag har smakat med (som alltså har varit i min mun), men det får gå! Man kan ju inte slänga hela soppan bara för det. Då får gästerna extra mycket kärlek från mig den dagen, lite av min saliv också! 🙂 (jag är mycket frisk)

    Svara

      trodde att du åt upp maten i restaurangköket själv. eller var det bara laxen?

      Svara

      Fy vad vidrigt. Självklart slänger man mat som blivit kontaminerad.

      Svara

        det är ett barnsligt troll. inget att ge någon uppmärksamhet

        Svara

          Önskar att Camilla kunde blocka Lina…

          Svara

            det håller jag med om. länge sedan hennes försök till trolling var det minsta lilla roligt. bara tröttsamt nu

            Svara

            Det är väl bara att strunta i henne?

            Svara

      Äckligt!

      Svara

      Jag jobbar som kock och det sitter i ryggmärgen att byta sked vid provsmak. Livsmedelshygien tummar man INTE på.

      När du smakar med samma sked flera gånger, vart är den mellan provsmaken isåfall?

      Svara

        Hon är ett troll

        Svara

        Nedstoppad i kalsongerna

        Svara

        Mellan skinkorna såklart? Man behöver ju båda händerna fria mellan varven!

        Svara

      Lina har jobbat inom många olika verksamheter och här ser vi kanske varför hon alltid byter.

      Svara

      Men usch så gör man väl inte.

      Svara

    Han säger ju själv ”nu kommer folk säkert inte gilla att jag petar med fingrarna”. Peta med fingrarna är väl en sak, men att slicka sig på fingrarna och sedan fortsätta peta i maten är ju direkt ohygieniskt.

    Svara

      Och folk som suger av sina fingrar efter vad dom nu ätit. Miffon

      Svara

        SUGER AV

        Svara

      Dessutom petade han vid sin näsa också.
      Snor och saliv, kanske det som gör hans rätter så speciella…

      Svara

    Jag blir inte det minsta upprörd

    Svara

      Inte jag heller. Tanter med bacillskräck brukar vara jobbiga.

      Svara

        Visst är det underbart med andras snor och saliv i maten…

        Svara

    Vidrigt och kan vara farligt. Jag kommer aldrig att äta på hans restaurang. Kocken ovan som nämner att man inte kan slänga hela soppan, jo det är vad man gör! Hoppas du trollar?

    Svara

      Hade du ens tänkt att äta på hans restaurang innan? ?

      Svara

      Haha

      Svara

      Nu tror jag att du trollar här men nej detta är inget farligt. Vad är det för bakterier han har i munnen som du skulle dö av tänker du? Givetvis är detta ingen risk.

      Svara

        Man kan alltså ändå tycka att det är äckligt det är ju lite upp till var och en men farligt, nej

        Svara

        Exakt, särskilt om soppan dessutom fortfarande sjuder/kokar, då dör ju alla bakterier oavsett.

        Svara

        Skämtar du nu? Finns en hel uppsjö av bakterier som kan finnas i saliv. Om mat inte hettas upp tillräckligt så fortsätter bakterierna leva i maten och kan då enkelt smitta andra. Det ligger ingen direkt raketforskning bakom Livsmedelsverkets regler, och de är just regler av en anledning…

        Svara

      ”Kocken” ovan med soppan är ingen kock hon är ett troll.

      Svara

    Jag tycker det är jätteäckligt och fruktansvrt ohygieniskt.
    Inte undra på att det titt som tätt rapporteras om magsjuka gäster,speciellt nu när julborden är aktuella.

    Svara

    Tycker många av TV4:s kockar håller på sådär? Slickar på fingrarna, har munnen nära livsmedel när de pratar slabbigt, har långt äckligt hår hängande över maten… Blä.

    Svara

      Det är väl egentligen bara Erik Videgård som håller måttet bland de där kockarna?

      Svara

      eller vida långärmade tröjärmar som de inte drar upp.

      Svara

        Och massa ringar när de knådar deg. Helt orimligt.

        Svara

      Niklas Ekstedt, herregud vad han håller på med sitt hår precis hela tiden, urk.

      Svara

        Fast värst var Per Morberg vars svett droppade ner i maten… Lite extra sälta liksom…

        Svara

          Per Moberg lagar ju mat med k*ken, det är sen gammalt.

          Svara

    Ännu en anledning att bara äta hemlagad mat. #bacillskräck

    Svara

      De flesta matförgiftningar sker av mat man tillagar hemma, till skillnad mot vad många tror.
      Källa: Livsmedelsverket

      Svara

        Just precis,många hemmakockar är dåliga på livsmedelshygien tyvärr.Hade varit väldigt bra om professionella kockar iTV hade lagt ner mer tid på vikten av god hygien.
        För övrigt så är jag skittrött på alla matlagningsprogram och bilder på mat som man matas med på sociala medier.

        Svara

          Nu kan du ju styra din egen algoritm på sociala medier genom att välja att vissa inlägg inte ska visas. Välj att dölja inlägg som du inte är intresserad av, snabbt uppdaterad flödet till att innehålla mindre av det.

          Svara

          Det är ju inte bara dålig hygien man blir matförgiftad av. Jag lyckades förgifta min man och mig själv på nyår för ett tag sedan, genom att servera gröna potatisar. Ett riktigt dumt misstag man bara gör en gång ?

          Svara

            Nyår för ett tag sedan??

            Svara

            Solaninförgiftning.

            Svara

    Jag sköter min hygien och beter mig inte som ett snusk vid buffeer eller när jag bjuder andra på mat osv, men jag har nog väldigt hög tröskel för när jag äcklas av andra.

    Kan lätt fortsätta äta min mat på restaurang efter att jag dragit ut ett hårstrå från maten. Och att han slickar på fingrarna och petar i maten här ovanför äcklas jag absolut inte av, och hade nog i ärlighetens namn kunnat äta av maten ändå. (Jag hade inte gjort det själv om jag bjöd på mat)

    Svara

      Men det handlar inte bara om att det är äckligt utan potentiellt farligt. Vi har strikta regler kring matförgiftning av en anledning.

      Svara

        Ja och jag säger inte att vi inte ska ha regler, det ska vi givetvis ha. Jag säger bara att jag inte äcklas av det som sker i videon ovan.

        Svara

        Jag börjar bli trött på att kommentarer moddas lite som de känner för. Men jag håller absolut med om att vi ska ha regler kring hantering av livsmedel, det sa jag inte emot i min kommentar heller. Jag sa bara att jag inte äcklas så lätt av saker så som det i videon.

        Svara

        Att någon inte äcklas av det betyder ju inte att de tycker att regler kring livsmedel är onödiga. Jag äcklas inte av att den som lagar mat smakar av med samma sked två gånger. Tycker trots det att vi ska ha lagar och regler kring hur vi hanterar livsmedel.

        Svara

          (Oooooobs jag gör det inte själv när jag lagar mat åt andra. Så att ni inte tror att jag står och snorar i mat jag ska ge andra nu ?)

          Svara

      Skönt att höra, trodde jag var den enda som kunde fortsätta äta mat trots borttaget hårstrå. Är inte så knusslig.

      Svara

    Gud vad folk är jönsiga. Matsvinn är ett stort problem och för att nån råkar stoppa en sked man haft i munnen i soppan, eller råka slicka på fingrarna utan att tänka sig för, så slänger man inte bort en hel portion mat, eller mer. Väx upp.

    Svara

      Det handlar nog mest om att han har en restaurang och att folk inte vet om han gör samma sak där.
      En sak med sin egen saliv, en helt annan sak med någon annans.
      Tror personligen inte att du skulle äta en maträtt där någon främling har blandat i sin egen saliv…

      Matsvinn är ett stort problem, det håller jag med om.

      Svara

        Men det är ju inte som att han spottade i grytan, den mängd saliv som kommer av att slicka lite på ett finger är ju mikroskopisk.

        Svara

          Ja andras snor och saliv är ju härligt att få i maten…

          Svara

      Testa med den motiveringen när kommunens inspektörer knackar på efter att någon ätit på restaurangen och blivit matförgiftad. ”Vi tyckte det var jönsigt att slänga soppan och dessutom är ju matsvinn ett stort problem”.

      Svara

        Men snälla man blir inte matförgiftad av detta. Ni måste släppa detta. Det är helt andra bakterier som ger matförgiftning och jag lovar att de inte bor i Oliver Ingrossos mun!

        Svara

          Läs på.

          Svara

            Vad babblar du om? Läs på själv. Det finns inga bakterier i en frisk människas saliv som ger magsjuka.

            Svara

              Men det är ju det som är hela poängen. Vem vet om han är frisk eller inte? Tiden mellan infektion och sjukdom är inte en millisekund, och under tiden kan man smitta fast man själv inte känner sig sjuk.

              Svara

          Man kan bli ”matförgiftad” av virus också, t.ex. norovirus och calicivirus (vinterkräksjukan). Det smittar just genom dålig hygien… Och nej, man är ju inte på jobbet medan man har vinterkräksjuka – men viruset kan utsöndras länge, kontaminera ytor osv. Man kan också (generellt) bära på virus utan att man vet om det, alla blir inte sjuka av alla virus osv.

          Så som sagt; både bakterier och virus kan ge ”matförgiftning” och det går nog inte att lova att inget sådant finns i en viss persons mun.

          Svara

        Vad ska du få för dödlig sjukdom av Olivers saliv? Botulism?

        Svara

          Vem har pratat om dödlig sjukdom?

          Svara

            Vad ska du få för sjukdom av Olivers saliv tänker du då? Bakterierna som ger matförgiftning finns inte i munnen. Kom med något annat som du oroar dig för då?

            Svara

              Behöver inte vara bakterier, kan också vara virus.

              Svara

          Wahlgrenlism? Ingrossoism?

          Svara

            Men för i helvete?!?

            Svara

        Koka upp soppan lite till så försvinner ju bakterierna!

        Svara

      Men det är inte orimligt att man inte vill ha någons fingrar sin mat. Det accepteras inte i bra restauranger. Det finns betydligt värre saker restauranger gör som ökar matsvinnet så vill du dra det kortet använd ett mer rimligt exempel.

      Vart drar du förresten gränsen? Är det ok att flera personer gör detta i din mat?

      Svara

    Usch vad äckligt och ohygieniskt, vem vill ha hans saliv i sin mat!

    Får en att fundera på om han gör likadant i sin restaurang. Har han inte koll på Livsmedelsverkets hygienkrav…

    Svara

    Varför är jag satt på modd??

    Svara

      Såklart att det funkade nu. 7:e gången gillt..

      Svara

        Ja ungefär varannan kommentar moddas av någon anledning. Väldigt irriterande.

        Svara

          Sjukt irriterande!

          Svara

    Inte så fräscht kanske ? såg ett inslag med honom i söndags och tyckte bara att det var pinsamt eftersom att det inte gick som han ville. Det var dåliga knivar och spishällen var katastrof enligt honom. Har aldrig hört någon av de andra proffs-kockarna klaga!

    Svara

      Han är väl lite speciell oxå. Lät så när han va med i Biancas show. Inte så ödmjuk som jag trodde el så var det nåt annat, vet inte, fick inget grepp om honom . Verkar oxå skadad av alla åren med den familjen

      Svara

        Osäker tror jag…

        Svara

      Amatörer är alltid materialister. Proffs löser det

      Svara

    Han vet att halva Sverige är sjuka nu va?!

    Svara

      Då är ju de redan sjuka?

      Svara

        Behöver fler bli sjuka?!

        Svara

          De kommer ju troligtvis inte bli sjuka av att Oliver slickar på sina fingrar i Nyhetsmorgon?

          Svara

            Men handlar ju om att han inte förstår sig på basala hygienrutiner! Bläh!

            Svara

    Vilket äckel?

    Svara

    inte förvånad, det verkar vara så alla ingrosso äter? hur många gånger har man inte sett bianca & benjamin slicka på sina fingrar medan dom äter i wahlgrens värld

    Svara

    Kunde seriöst inte bry mig mindre om detta. Känns som hyfsat uttjatat ämne, det börjades tjafsa om dessa fingrar i maten när laga mat på tv blev ett fenomen, och det upphör ALDRIG tydligen. Okej, det verkar vara så att nästan alla vill stoppa fingrar i maten. Man skulle kunna kalla det för ett beteende som vi bär med oss.

    Svara

    Så gör man inte när andra än familjen ska äta maten man lagar. Punkt.
    Jag tycker också att hygienvett och etikett saknas i Sveriges mästerkock där deltagarna lagar mat i sina vanliga vardagskläder,inte täcker håret,bär ringar och armband och har långa målade naglar. BLÄHH!!!

    Svara

      Det kanske är för att programmet blir ganska mycket osexigare om deltagarna tvingas laga mat med hårnät, gummihandskar och slaktarrockar?

      Svara

        Man är väl inte kock för att vara sexig?

        Svara

          Själva grejen med Sveriges mästerkock är ju att det INTE är professionella kockar som är med och tävlar.
          Och det är en tävling i en TV studio. Inte en dokumentär på en restaurang.

          Svara

    Det reflexen bevisar ju bara att han inte är skolad. Utan han är det han är:
    En hyfsad duktig hemmakock som fick tillräckligt med pengar och hjälp att uppfylla sin dröm att öppna en egen restaurang.

    Svara

      Från Sydsvenskan idag: Två personer har smittats av en ovanlig tarmbakterie på ett äldreboende i Malmö. Bakterien kan spridas via orena händer eller hjälpmedel.

      Svara

      Fast han var väl kock innan han öppnade olli? Kock och DJ?

      Svara

    Olli kan vara bland de största besvikelserna till restaurang jag varit på. Är så extremt okräsen och tycker det mesta är olika nivåer av gott. Men alltså… det smakade på riktigt barnmat på burk; det som skulle föreställa farmors gryta eller vad det hette. Nej usch.

    Svara

    Gröna linser med krutonger? Jag gillar linser med det där ser ju inte så mumsigt ut. Är linserna ens kokade? (såklart att de är, men det ser ut som att dom ligger råa i vatten typ)

    Svara

    Det ser väldigt fett ut

    Svara

    Riktigt äckligt.

    Svara

    Släktdrag!

    Svara

    Ofräscht men hans mamma är likadan ungefär. Att han är där som kock för andra gången, en Wahlgren, så klart får han komma dit som kock jag menar fyrans beundran för alla Wahlgrens/Ingrossos är tydlig och uppenbar. Så som flera av dem på fyran superhyllat Bianca som De Paula t.ex. som vid tillfälle lagt fram Bianca som någon likvärdig Beyoncé och försvarat Bianca med hög röst vid flera tillfällen i Efter fem – får hon betalt kanske eller räcker det med att Bianca säger att de Paula är Sveriges vackraste?

    Svara

    Kletar och klenar gör väl de flesta som trixar med ätbart i rutan.

    Äckligt är dock följande när någon knådar deg:

    Långa naglar
    Ringar
    Armband

    SÅ mycket bakterier som bor där.

    Svara

    Inte helt okej men hans mamma är likadan ungefär. Att han är där som kock för andra gången, så klart får han komma dit som kock jag menar fyrans beundran för alla Wahlgrens är väldigt tydlig och uppenbar. Så som flera av dem på fyran t.ex superhyllat BI som De Paula t.ex. som vid tillfälle lagt fram BI som någon likvärdig Beyoncé och även försvarat henne med hög röst vid flera tillfällen i Efter fem – får hon betalt för det månntro eller räcker det med att B säger att de Paula är Sveriges vackraste kanske.

    Svara

    Men vad är det för ord som fastnar? Går det inte att skriva mer än två meningar eller?

    Svara

    En Wahlgren får vara med i fyran som professionell kock såklart, inte så noga hur de beter sig. Fyrans beundran för den familjen kan ingen ha missat.

    Svara

    Äckligt och så oprofessionellt! ?

    Svara

    Jag varken bryr mig / eller hade brytt mig för fem öre.

    Svara

    *följetong* på detta: snälla highlighta Steffos EXTREMA fokus på att smaka på allt varje fredag när det lagas extra goda grejer. Han släpper allt: sitt jobb(programledandet får kvinnliga kollegan stå för vid dessa tillfällen), sin karaktär, sin förmåga att säga något annat än typ ”tryffel mm” ”ost mm” osv. Han kollar varken på kocken, kollegan eller in i kameran. Endast ner i varje kastrull. Jag skäms!

    Om en överviktig äldre kvinna hade programlett och betett sig som han gör när det serveras fredagsmat hade hon fått såååå mkt mer hat.

    Svara

      He he, han spelade nog golf med förra chefen (som Mr Strömstedt gjorde) och Timell var nära vän med. GourmetSteffo skulle gå ner i arbetstid och valde såklart att jobba fredagar då det vankas mat och ibland alkohol? Vad hette den där förre vinkännaren på fyran som verkade full ibland?

      Svara

    Jag är inte förvånad. Förra gången han var med torkade han sig om näsan med handen. Blä!

    Svara

    Tycker det är lite märkligt att tv4 har 2st ”huskockar” som inte är riktiga, utbildade kockar. Varken Oliver Ingrosso eller Jessica Frej är utbildade.

    Vad är nästa grej? Kanske kan Lasse från Vadstena som är intresserad av kroppen ge friskvårdstips?

    Svara

    Fy f..n vad slibbigt beteende, när man gör så i tv, då fattar man att han inte gör annorlunda på sin pasta snabb matsrestaurang. Kommer aldrig gå dit.

    Inte ens i kockarnas kamp skulle en skolad utbildad kock bete sig så slibbigt. Urk

    Svara

    Mest roligt att ytterligare en av Wahlgren/Ingrosso-klanen hittat in i rutan ?

    Svara

    Inte bra reklam för hans restaurang om inte han som ägare är noga med hygienen?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *